Oeh! Dit is wel heel erg fijn….

Als alt-J met nieuwe muziek komt ben ik van de partij! Ik denk dat er een haat-liefde verhouding bestaat met deze band. Of je vindt het echt helemaal te gek of je kan er absoluut niet naar luisteren!
Ik behoor (uiteraard) tot de eerste categorie.

alt-J is een uit Leeds afkomstige band welke zich enorm onderscheid door middel van hun dromerige, zweverige maar tegelijkertijd ook meeslepende muziek. Het viertal, bestond uit Gwil Sainsbury op gitaar + bassist, Joe Newman op gitaar + zang, Gus Unger-Hamilton op keyboards & Thom Green op drums, hebben elkaar ontmoet op de universiteit van Leeds in 2007.
Zo’n vijf jaar later en een EP verder werd het eerste album uitgebracht; ‘An Awesome Wave’. Daarop stonden nummers zoals ‘Matilde’, ‘Breezeblocks’ en ‘Tesseltate’. Na dit album verliet Gwil de band. Hij wordt alleen tijdens optreden vervangen. Verder wordt er gewerkt middels dit trio.
In 2014 kwam het vervolgalbum uit. ‘This Is All Yours’ werd voor mij de echte knaller en dit is waar mijn liefde voor alt-J echt begon. Dit vind ik ook wel logisch met nummers zoals ‘Every Other Freckle’, ‘Left Hand Free’ en ‘Hunger Of The Pine’. Nog steeds is dit een album welke geregeld wordt opgezet door mij.

Na al die jaren stilte is het dan toch echt tijd voor nieuwe muziek. ‘3WW’ is het nieuwe wapenfeit en het nieuwe album is ook al aangekondigd! ‘Relaxer’ zal op 3 juni worden uitgebracht en dat duurt stiekem nog wel erg lang… Maar het is voor het festivalseizoen dus dat is al goed!
‘3WW’ is een nummer waar je toch wel langer moet wachten op een echte gebeurtenis. De zang start pas rond minuut 1.40 maar dan is het ook echt los. Een ouderwetse alt-J plaat mijns inziens. Ik kan er weer enorm van genieten!

Daarom ook nu lekker op CamielMusic!

Vorig artikelLorde – Green Light
Volgend artikelWooly Mammoths – Water Slide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in