De soul druipt er van af!

Muziek moet je voelen.. Het is niet zomaar eventjes iets! Met soul lijkt het allemaal net iets meer binnen te komen. Gevoel is belangrijk. Sommige artiesten kunnen dat alleen met hun stem, soms is het een geheel arrangement. Nu wil ik het even hebben over Allen Stone, een Amerikaanse soul/R&B zanger. Van jongs af aan heeft hij al gezongen, als kind van een dominee, was de kerk waar hij zich kon ontwikkelen. In 2010 kwam hij dan in de spotlights te staan en bracht hij zijn eerste album uit. Ondertussen zijn we 4 albums verder en heeft hij een mooie staat van dienst.

Nu heeft hij natuurlijk wat voorbeelden en het leuke is dat bij deze track twee van zijn voorbeelden een soort van input hebben gehad. Het gaat allereerst om Jamie Lidell, een persoonlijke favoriet, die bekend is van oa ‘Multiply’ en ‘Another Day’. Naast dat hij zanger is, produceert hij ook regelmatig dingen waaronder de vorige track van Allen Stone, ‘Warriors’. Het nummer van nu, ‘Taste Of You’, is ontstaan dat Stone mocht zingen bij een Aretha Franklin tribute. Dat heeft hem inspiratie gegeven (‘Save A Little Prayer’) om een soortgelijke track te maken. Als je deze hoort voel je de soul overal, het heerlijke geluid, het muzikale aspect… Heerlijk!
Overigens vind ik het prachtig om te zien dat Allen Stone zo uniek uit ziet, je verwacht namelijk niet dat hij zo uitziet als je hem hoort!

Krijg energie, voel je goed!

Vorig artikelGrim Tim – WHY DO IT AT ALL
Volgend artikelMoon Tapes – Tonight I’ll Write The Saddest Lines

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in