Sterk staaltje!

Soms ben je op zoek naar muziek en dan komt toch wel vaak iets goeds voorbij. Zonder dat je het verwacht overigens. Je weet natuurlijk nooit wat je krijgt te horen.. Ook qua genre. Maar toen ik hier op play drukte wist ik meteen; dit zit goed!
Even een introductie. Alec Todd is ‘gewoon’ een Nederlandse jongeman van 27 jaar uit Utrecht. Waarschijnlijk had je dit niet verwacht! Eerder Brits, Amerikaans of iets anders. Het is wel zo dat Alec nog redelijk groen achter de oren is met betrekking tot zijn eigen muziek. In het begin van dit jaar heeft hij samen met Roy van Rosendaal, een producer van oa Figgie, Blue Crime en Bombay, gewerkt om nummers op te nemen. Dit kwam omdat hij 2 personen is verloren die hem zeer lief waren. De demo’s lagen er al en nu was dan toch echt het moment daar om zijn gevoel te uiten en te delen.

Het eerste nummer wat Alec uitbrengt is ‘1705’ en dit is een opmaat naar zijn debuut EP met de titel ‘The Man In The Hammock’. Qua thematiek zal het jullie dus ook niet verrassen dat deze wel allemaal in 1 lijn liggen: iets of iemand verliezen en het omgaan daarmee. Zware teksten met daaromheen wel heel mooie, melancholische melodieën.
Dat geldt dus ook voor deze eerste track. Het is als je in eerste alleen naar het muzikale aspect luistert een zeer fijn en ontspannen track. Als je dan je juist meer op de tekst gaat focussen verdwijn je in het geheel. Je voelt dat het persoonlijk is en dat je niet zomaar even dit opzet. Het is echt een verhaal, van begin tot eind. Het verschil hoe mensen reageren op een verlies.
Ook de clip zegt genoeg, dat is het kijken en dus luisteren waard.

Pak even de rust en de tijd om Alec Todd te checken.

Vorig artikelZwart Licht – De Terugkeer
Volgend artikelVreemde Kostgangers – Een Eenzaam Avontuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in