Ja hoor! Ze hebben pas hun debuutalbum uitgebracht en daar mogen ze trots op zijn. The Great Communicators is sowieso een band om in de gaten te houden mocht je dit nog niet doen of hebben gedaan.
Niet alleen vanwege hun hele prettige muziek, een ruwe mix tussen indie, rock en pop, maar ook omdat ze gewoonweg enorm goed weten wat ze wél en niet willen. Ik heb er met veel plezier naar geluisterd, het album getiteld ‘Lucky Horse’.

Ze hebben ondertussen al wat keren op CamielMusic gestaan en daarover was ik ook louter positief! Het is verfrissend, energiek en catchy. Als je luistert naar de opener ‘Sideways’ weet je ook onmiddellijk dat het goed zit. Beetje hypnotiserend begin maar daarna wordt het tempo opgevoerd en dan start die kenmerkende samenzang. Bekend zijn de nummers ‘Motion’ en ‘Big Ideas’ maar daartussen staat ook ‘Old Car’. Kort maar enorm krachtig! Helemaal te gek. Hier voel je het energielevel ook stijgen.
Mede door de wisselwerking van de zang, tussen Gaia en Arend is het steeds verrassend! Maar vergeet ook absoluut niet de hele fijne samenzang tussen de twee. Tijdens ‘Strains’ is het tijd voor Gaia die de show steelt. Power! Het verveelt geen moment en eigenlijk geeft het alleen maar meer verwachtingen!
Ik had ergens eens iets opgevangen dat iemand het wel vond lijken op Blood Red Shoes, daarvan keek ik raar op. Totdat ik het nummer ‘Away From The Sun’ hoorde. DAMN! Voor mij sowieso dé track van het album. Dat geheimzinnige, het rockgehalte, die samenwerking… Ja!
Dan is het wel even heel erg switchen naar ‘Magic Coat’. Het is een nummer waar ik wel vaker naar heb moeten luisteren maar tot op heden weet ik nog niet wat ik ervan vind. Te rustig? Mogelijk. Te dromerig? Mogelijk. Slecht? Absoluut niet! Het heeft interessante lijntjes vanuit de gitaar en bas en natuurlijk een lekker ritme wat de drums aangaat. Als afsluiter is het tijd voor ‘Cliffhanger’. Dat is een volledig te begrijpen titel. Zo start het ook, je wilt weten wat later komt en misschien stiekem ook al een vervolg naar iets nieuws. Maar ik ben blij met dit hoor! Het heeft iets weg van Balthazar, heel puur! Dit is wel echt een nummer die eigenlijk smaakt naar meer maar stiekem is het ook goed zo.

De band werkte onder de vleugels van Simon Akkermans in muziekbroedplaats Kytopia, daar hebben ze ook natuurlijk genoeg kunstzinnige mogelijkheden gehad en alles zal ook daadwerkelijk aangegrepen zijn.
Wat ook leuk is om te melden is dat de band opereert onder de vlag van Dapper Music. Dit is het dochterlabel van de platenmaatschappij Top Notch. Dit is bedoeld als kweekvijver voor opkomende artiesten, zoals The Great Communicators dus!

Vorig artikelMY BABY – Last Chance To Dance The Voodoo Electrique
Volgend artikelBlack Honey – Hello Today

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in