Wat een knaller!

The Cinema Escape is een project van frontman Kevin Stunnenberg. Kevin is ook bekend als frontman van een andere top band: Birth of Joy. Het begon in eerste instantie alleen als een online project maar ondertussen staat het als een huis en hebben ze een EP af en zullen ze de komende periode gaan spelen tijdens de Popronde. The Cinema Escape is niet alleen Kevin, het is een viertal. Verder zijn Stefan van de Wouw, Mathijs de Soet en Max Anglionin nog mannen die ervoor zorgen dat het zo heerlijk elektronisch, bombastisch en mega klinkt. Dit doen ze onder andere met oude synthesizers waardoor het een heerlijk vuig geluid krijgt. Tijd om die EP, die overigens is geproduceerd door Thijs Lodewijk beter bekend als Ludowic, te checken! Lees graag hieronder verder!

Het begint allemaal met de single ‘Lone Star’. Die is misschien al bekend, misschien niet. Hij is wel intrigerend in ieder geval. De stem van Kevin is duidelijk aanwezig en je voelt de power eigenlijk al vanaf het begin tegen de deur bonzen om eruit te komen. Dat lukt ook goed, zeker in het refrein. De kracht die er dan wordt uitgegooid samen met de andere heren is gewoonweg top! Het zal live helemaal een dikke show gaan worden, zonder meer. Dan is er natuurlijk een tweede nummer. ‘Elevate Me’ is een samenwerking met Madelief van de Beek. Dit is ook echt een track wat je bij de lurven grijpt en niet meer los laat totdat ie afgelopen is. Je voelt de spanning en het refrein heeft dan zo’n lekker hogere sound die opvalt. Niet. Stoppen. Met. Dansen. Minpunt? Te kort! Maar dat is juist een positief puntje 😉
We zitten alweer op de helft. ‘Happy Hour’ begint heel erg donker en relatief rustig. Het blijft ook wel zo maar heeft zeer zeker wel opvallende momenten erin. Het is een dromerige track die eigenlijk wordt gekenmerkt door de steeds overlappende geluiden en de langere uithalen van Kevin. Ik kom in een soort hypnose terecht en zodoende in een hele fijne wereld. Dat happy hour is in feite maar een dikke 4 minuten maar ook dat is fijn. ‘Dirty Moog’ begint met een heerlijk gitaar geluid, misschien toch wat rock invloed? Ja. Het is in ieder geval lekker opzwepend en de synths blijven gaan. Kevin geeft wat extra power en dit voelt toch ook daardoor als een regelrechte knaller. Zou zomaar eentje zijn waarmee de heren kunnen afsluiten door ‘m te verlengen en nóg wat dikker aan te zetten. Top!!!
De afsluiter is ‘City At Night’. Er komt weer even wat rust in maar toch heb je eigenlijk al vanaf het begin het gevoel dat dit zo’n track is wat een opbouw heeft en richting het einde pittiger zal zijn. Dat klopt redelijk. Het blijft redelijk voortkabbelen met soms wat uithalen en dat er meer intensiteit in komt. Juist dat donkere zorgt ervoor dat het een nummer is wat blijft hangen, wat opvalt. Je wilt meer maar je krijgt het niet direct. Sterk dus.

Oké, The Cinema Escape heeft een EP gemaakt wat enorm goed is. Dat het een sound heeft waar je U tegen zegt. Maar ook dat je dit gewoon waarschijnlijk live moet meemaken. Dan zal het allemaal net iets harder, vuiger, sterker en opzwepender overkomen. Maar hiermee wil ik niet zeggen dat het nu niet klinkt! Ook nu krijg je hier energie van, is het krachtig en vol klasse!
Dus als je de kans krijgt om dit te checken tijdens de Popronde… Doen! Stiekem zijn ze te weinig geboekt maar wellicht kan dit nog wel veranderen door de volledige EP of misschien wel de review 😉

Vorig artikelKesha ft. Eagles Of Death Metal – Boogie Feet
Volgend artikelHurts – Ready to Go

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in