De boys van The Brahms hebben een nieuwe EP uitgebracht genaamd Belise. Hierop staan weer 5 hele fijne maar ook nieuwe nummers.
Voor diegene die The Brahms niet kent, wellicht (een gokje) ken je het nummer ‘Golden’ wél! Het is heel vaak gedraaid en het blijft geheid hangen. Maar nu is de vraag, is het echt alleen die hit wat The Brahms zo leuk/goed maakt of is er meer?
Nou, na hun eerste EP Meraki hebben ze zichzelf alleen maar meer ontwikkeld en dit hoor je terug!

The Brahms (Mobile)

De opener ‘Royal’ begint degelijk maar wel met de stijl van deze indiepopband. Het catchy begin van het refrein is een schot in de roos! Maar de rust kan ook heel goed worden teruggepakt in het nummer zelf en die balans is perfect!
‘Feels Like Home’ is een goed vervolg. Iets meer uptempo en meer die elektronische invloeden met behulp van de toffe keys maar vergeet die overduidelijke baslijnen ook niet!
Het is verboden om stil te staan op het nummer ‘Backseat’… Dat kán eigenlijk ook niet!! Dat dit een enorm succes is lijkt mij wel duidelijk en dit is zeker weten net zo’n topper als die megahit ‘Golden’. Mijn favoriet!
Een nummer met veel laagjes en potentie is ook ‘Jerusalem’. Het heeft een zeer rustig begin om later echt te exploderen. Het is hoe dan ook weer die The Brahms saus die ze weten te maken en daarna er perfect overheen gooien.
De afsluiter is enorm exotisch: ‘Shoulder Blades’. Het is een mix tussen weer die catchy deuntjes en het rustige tussenstuk erin. De stijl is herkenbaar maar toch weten de heren nog te verrassen!

Zoals gezegd, The Brahms hebben een duidelijke eigen sound. Een verdomd fijn exotisch geluid dat zeker kan voortkomen uit klanken van Vampire Weekend en dat is absoluut geen misselijk bandje!
Deze tweede EP laat ook horen dat de Popronde ze heel erg veel ervaring heeft gebracht. Ze hebben de smaak te pakken en zullen zeker niet dat ene bandje zijn met maar een bekend hitje… Nee, deze band is een blijvertje en ik ben er blij mee!!!

Vorig artikelNo Man’s Valley – Love Or Axe Murder
Volgend artikelThe War On Drugs – Touch Of Grey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in