Ook muziek wat al wat langer geleden is uitgebracht komt op CamielMusic terecht. Een poosje terug kwam SonA op mijn pad. Zoals altijd gezegd wordt: alles kan binnen komen, qua stijl ben ik heel breed.
SonA is daarbij een product uit de streek! Maar dat is niet de reden waarom ik het recenseer, ik vind het echt heel tof klinken. Energiek, uitdagend en vol beats. Is het dan pure dance of techno Camiel? Neen!
Afgelopen jaar zijn deze vijf heren met een album de markt op gekomen genaamd Deictic Gaze.
SonA is dansbare electro rock. Je kan het wel vergelijken met het Belgische Goose maar ik voel ook gelijkenissen met The Prodigy, het kan soms de behoorlijk wilde kant op gaan.

Het beginnummer ‘Stars’ begint nog wel rustig met mede wat symfonische klanken met daarbij duidelijke zang van Cor Menten maar mede door die opbouw verwacht je nog wel iets extra’s maar die komt extra boost komt (nog) niet. Daarom gaan we door met ‘Heisenberg’ want dat is gewoon regelrechte dubstep met daarbij zeer energieke drums. Het neigt naar wat agressie maar dit is alleen maar juist een stimulans om volledig los te gaan! Even door naar ‘Vivid’, deze track is iets muzikaler zonder dat het de electronische klanken verliest. Toch is het wennen na hele energieke nummers. ‘Ethics’ is een heel aparte wending, een hele duidelijke jaren 80 saus eroverheen gegooid waar de keys prominent op de voorgrond treden, verfrissend!
Het begin van ‘Future Of Sound’ doet me denken aan een auto reclame maar vanuit daar komt een regelrechte hit: catchy, energiek en herkenbaar. Dit heeft zeker te maken met de opbouw, de samenzang en de uptempo melodie. Ja, een winner! Toch heeft ‘Reason’ ook iets speciaals: het is misschien iets meer rock met daarbij samples maar ik moet zeggen… Dat zijn nummers die waarschijnlijk iets minder ‘knallen’ live maar het wel beter kunnen doen bij het grotere publiek: het is meer toegankelijk zonder dat het saai is… Want dat is geen enkel nummer op de plaat!
Ook de afsluiter niet: ‘DSPS’ laat er geen gras over groeien. Het langste nummer is weer een mix tussen wat pop/rock klanken in combinatie met die overduidelijke dansbare electronische sound.

Ongemerkt tik ik de gehele plaat mee met die up tempo ritmes. Wat ik zeker weet is dat muziek zoals SonA, electronische rock/alternative dance, zorgt voor een zeer energieke sfeer. Hierop is het onmogelijk om op stil te staan. Ook zittend typen was al lastig….
Natuurlijk is het soms heftig en natuurlijk vliegen de beats je om de oren maar bovenal is het een album wat heel goed in elkaar steekt. Het is een opbouw met zeer experimentele nummers met daarbij ook nummers wat, zoals gezegd, hit materiaal bij zit.
Zoals ze zelf al aangeven: 2016 gaat een jaar worden om dit uit te dragen, om veel te spelen en dus de naam duidelijker te vestigen. Ik ben van mening dat ze zeker kunnen gaan verrassen!

Vorig artikelProject Bongo – Don’t Call Me Up
Volgend artikelHush ft. All About She – Fopspeen (Bound 2 U)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in