Postcards From Mars is dan daar met een album! Deze band waar Bart van Dalen de zanger en inspirator is, heeft vorig jaar een hele goede basis gelegd door een EP uit te brengen en deel te nemen aan Popronde Nederland. Dit heeft hem veel input gegeven en zeker ook een boost om een volledig album te maken.
Het album genaamd ‘Growth’ heeft 11 prachtige verhalende nummers. Zijn pure stem met daarbij mooie muzikale klanken zorgen ervoor dat het genieten is. Een pareltje!

Zoals gezegd, de grote inspirator is Bart van Dalen. Met zijn duidelijke, heldere stem zorgt hij onder meer ervoor dat zijn muziek gewoon heel erg puur klinkt. Die Indie Folk brengt een warmte met zich mee en het luistert makkelijk weg (ondanks de soms pittige teksten), het verveelt nooit!
‘Here’s To The Future’ heeft als intro iets weg van Mumford & Sons om dan erna de rust terug te pakken en de puurheid te laten horen. Het is catchy & mooi. Postcards From Mars is muzikaal genieten want eigenlijk wordt in dit nummer al heel veel energie gegooid!
Vervolgens een bekend nummer; ‘Home Away From Home’ is een mooi luisterliedje. Ik droom er iedere keer bij weg. Het herkenbare getik op de rand van de drums blijft hangen. We gaan door naar ‘Skaros Rock’. Ook hier is het het relaxte dat de boventoon viert. Mooie samenzang, puur, eerlijk. Daarbij komt er een blazersinstrument om de hoek kijken wat ook heel mooi erbij past. Het valt onmiddellijk op!
‘Still Trying’ is ook een herkenbaar nummer. Ik heb toen ook gezegd, de teksten zijn niet altijd heel licht qua tekst maar het zijn wel mooie verhalen. Je moet die verhalen goed kunnen overbrengen en datgeen lukt Bart heel goed!
Op naar het meer uptempo nummer ‘Breathe’. Hiervan krijg ik zoveel energie, heerlijk! De spanning stijgt iedere keer als er richting het refrein wordt gegaan en de samenzang is gewoon machtig mooi. Ondertussen heb ik dit nummer echt al vaak op repeat gezet!

Postcards From Mars (Mobile)

Weer een nieuw nummer met ‘In Control’. Alleen een gitaar en stem zorgt voor een prachtig begin. Ik heb dit nummer al gehoord tijdens de Popronde in Sittard. Dit was in een kerk en het nummer maakte indruk. Zeker als dat de uithalen er zijn, de rust in de stem ook…. Luisteren dus!
Door naar ‘Into The Unknown’… Ik heb het nog niet echt aangegeven maar kijk, vergelijkingen zijn alleen fijn als het een compliment is. Maar als ik zeg dat ik vind dat het raakvlakken heeft met Simon & Garfunkel maar dan voornamelijk Paul Simon lijkt me het raar als dan gezegd wordt: nee dankje! Ook bij dit nummer, prachtige vertolking!
‘The East’ heeft een bepaalde sfeer over zich heen wat me enorm aantrekt! Beetje donker maar dan met die hele toffe folky invloeden. Niet een nummer waar ik snel van zou zeggen, spoel maar door. Het gitaarspel blijft constant aanwezig en richting het einde komt het meer en meer los. Fijne track!
De afsluiter alweer is ‘Lazarus’… Hier komt weer het duidelijke Postcards From Mars geluid: folk, singer songwriter, puurheid en de hele fijne samenzang. Eigenlijk komt veel samen op dit laatste nummer.

Je kan niet ontkennen dat het prachtige nummers zijn die met een heel groot hart geschreven en daarbij ook heel mooi vertolkt zijn! Het is hele dromerige muziek met folky invloeden in een sausje van pop en indie invloeden. Dat Bart van Dalen een begenadigd singer songwriter is, is nu nóg duidelijker geworden. Zoals in de intro al aangegeven… Dit is een pareltje! Genieten.

Vorig artikelTourist LeMC – Horizon ft. Wally
Volgend artikelSunday Kids – Sweet One

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in