Ohhhhhhhwwwwww geweldig zeg dit. Ze zijn keihard terug. Keihard! Orgaanklap. Wellicht nog bekend van de Popronde een aantal jaar geleden of anders misschien wel van de te gekke muziek van hun vorige plaat zoals ‘Gunshow’, ‘IndiePopRockSong’ en mijn favoriet, ‘Ik Ben Een DJ’. Maar niet alleen de muziek, uiteraard ook de clips… Le-gen-dary!

In welke stroming moeten we dit gooien? Nou, qua stijl is het Orgaanklap. Qua muziekgenre is het Orgaanklap. Qua originaliteit is het Orgaanklap. Nee echt… Wat een helden! Ik kan me zo bescheuren om de teksten, losgaan op de tomeloze energie en genieten van het geweld van de muziek. Grandioze Nederpunk!

Beginnen met waarmee ik uiteindelijk eindig, ‘Ik Heb Er Zin In’. Wacht de clip maar af want als je het begin hoort verwacht je waarschijnlijk niet wat er in de clip gebeurd. Het zijn nummers waar je in een paar minuten los gaat en dan ook kapot kan zijn. Zoveel power! Ook de nummers ‘Ik zoek bloed’ en ‘Locomotive’ hebben dit. De teksten zijn zo prachtig en soms zo dubbelzinnig… Ofja, soms?
Toch is er ook wel een langer nummer zoals ‘In de zomer’. Het heeft complete waarheden: Jeuk krijgen van gras, witte lichamen, zweten door het fietsen… Je krijgt er een grote glimlach van op je gezicht.
Ik zie ook het dansje al voor me bij het nummer ‘Leren Legging’. Handjes omhoog, handjes omlaag en handjes in het midden. 1.50 minuten en klaar. Een en al pracht!
Maar Orgaanklap staat ook klaar voor politiek geëngageerd nummer. Uiteraard. We hadden niets anders verwacht! Vandaar ook het nummer ‘In Mijn Bek’, met prachtige achtergrondkoortjes en op het einde een heel soepel einde… Dit voelt aan als een achtbaan maar dan zonder alles uit te kotsen, dat zou dan weer zonde zijn. Het einde is ook typisch Orgaanklap, zeker kijkende naar de titel, ‘Wen maar aan mijn lul’. Tja… Waar je denkt dat het alleen maar schunnig en plat zou zijn kom je gewoon bedrogen uit! Natuurlijk heeft het een scherpe kant (nu ben ik eens dubbelzinnig) maar dit keer niet dat je denkt, ohw echt? Ik vind het een geweldig einde!

Orgaanklap is uniek! Ze doen wat ze willen, ze zijn lekker gek en willen gewoon een groot feest ervan maken. Dat doen ze bij elke show en zo hoort het! Nu, dit tweede album, gaat door op dezelfde tour. Lekkere teksten, lekker veel platte taal, goede punk en alles is te verstaan want het is en blijft Nederlands!
Misschien schrikt het daarom mensen af of trekt het mensen af, uuuuuh, aan! Nu lekker een clipje kijken…. 😉

https://www.youtube.com/watch?v=RmaS306l6HI
Vorig artikelBirth Of Joy – Hands Down
Volgend artikelDe Staat

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in