Mo'Jones LP

Heerlijk…. Alles met een Big Band is swingend, bombastisch & energiek. Dat ook alles samen is het album van The Mo’Jones Big Band! Na een hele poos stilte kwam meer dan een half jaar geleden het nieuws binnen dat er gewerkt zou worden aan een album met de big band samen. Yes! Mede door het pre-orderen van het album konden ze het geld direct investeren in studio tijd waardoor alles in een goed proces gemaakt kon worden.
Nu is het album dus eindelijk daar! Bij mij gelukkig nu ook, door wat probleempjes heeft Mo ‘m persoonlijk zelfs bezorgd. Van alle markten thuis die man!!!

Zeven nummers, zeven heerlijke nummers staan op de plaat. De starter is ‘Owee Baby’ en vliegt erin met drums, blazers en een uithaal van Mo. Hoog ritme, de hammond draait op volle toeren. Zoals ik in het begin al zei… Swingend! Dat is het de hele tijd. Pak daarbij een paar top solo’s en je openingstrack is een en al feest.
De mensen die Mo’Jones al kennen, kennen ook het volgende nummer: ‘Maybe Tomorrow’. Deze staan op albums welke hij eerder heeft uitgebracht. ‘Maybe Tomorrow’ is een hele relaxte versie geworden. Lekker smooth ga je door het nummer heen. Soms lekker een uitschieter met (natuurlijk) flinke blazers en een solo op de hammond. Deze is wel heel fijn hoor. ‘Strong Man’ is zowaar nóg rustiger. 5 minuten durend met lage klanken, een duidelijke verhalende/zingende Mo…. Naarmate het nummer vordert voel je meer en meer de emotie en passie. Dan een saxofoon solo erbij. Ja, dit is goed!
Het vierde nummer heb ik al beschreven… ‘You Cannot Stop Me’ is al Pick Of The Week geweest op Camiel Music. Op dit nummer speelt ook het Rosenberg Trio mee. Startend met een lekker ritme middels de drums en natuurlijk de gitaren. Mo’Jones laat zich gelden en soms mag de gehele big band als achtergrond koor fungeren. Dit nummer is wel even een verschil met de voorgaande nummers!
Natuurlijk is ‘Never A Part Of Me’ bekend! Bekend van heel wat jaartjes eerder. Ook toen al met big band gespeeld. In dit nummer zit ook alles. De blues, de jazz, de pop, de rock. De solo’s van de blazers, gitaarsolo, hammond mag losgaan, de drums uiteraard en dan de altijd heerlijke stem!
Toegegeven, ik moest echt even goed luisteren.. Is het nu wél of niet zo… Ja, dit is echt een cover! ‘Ring Of Fire’ is uiteraard officieel van Johnny Cash maar pfoeh. Deze is wel heel anders maar totaal niet mislukt of misplaatst! Heel rustig, enkele krachtige uitspattingen en dan een afsluiter op bijna fluistertoon…
Afsluiter van de plaat is ‘Let The Good Times Roll’. Hier is de sfeer gelijk terug en is alles weer bombastisch en energiek. Met een zeer mooie trompet solo wordt weer aangetoond dat de kwaliteit gewoon uitmuntend is. Geen enkel nummer is minder van kwaliteit of zal vervelen. Zeker de afwisseling en dan ‘Let The Good Times Roll’ als afsluiter….

De gehele plaat is een pareltje! Het kost even wat bloed, zweet en tranen maar dan heb je ook wat. The Mo’Jones Big Band is een blijvertje. Iedereen is enthousiast, de kwaliteit druipt ervan af en het is gewoonweg genieten, elke seconde!

Vorig artikelMoon Tapes
Volgend artikelHATY HATY – High As The Sun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in