COLORWAVE-neon veins (Mobile)

En dan hier weer een recensie van een bandje wat waarschijnlijk toch wel ietwat onbekend is. Plus het feit dat we weer een ander stukje van Nederland in gaan, we trekken naar Enschede!
Het gaat om COLORWAVE. Een vijftal muzikanten die zich hebben leren kennen in 2013 en een jaar geleden hebben ze hun eerste single uitgebracht maar ook gelijk hun eerste EP genaamd ‘Lighten The Shadows’. Nu, begin april, hebben ze hun tweede EP gedropt genaamd ‘Neon Veins’. Hierop staan weer vijf tracks vol energie.
Het is muziek met een mix van hele energieke pop & punk. Het is catchy en dan weer rocken als een gek.

Het beginnummer is ‘Echoes’. Waarom rustig beginnen als het knallend kan? Juist, fijn dus! De stem van frontvrouw Eva-Gina Berkel is ook een welkome verrassing. Het is een toffe afwisseling tussen het knallende met daarbij de hele poppy klanken. Het is energiek maar nooit té.
Maar dan door naar ‘We Are Real’. Een toffe track: verhalend, uiteraard over liefde maar als ik dan kijk naar het muzikale aspect. Lekker!! Het neigt naar een dikke meezinger/meeklapper (het gedeelte op 2:20 minuut) om vervolgens weer met gierende gitaren door te gaan. NICE! Om dan misschien een kritische noot te plaatsen.. Misschien iets te lang maar dat wordt ruimschoots door de rest gecompenseerd. ‘Stop Running’ is de volgende! Deze neigt heel erg naar een pop/rock ballad. Iets rustiger qua ritme, iets meer met uithalen en je voelt de passie.
Maar dan is ‘You Can’t Hide’ toch weer anders. De afwisseling tussen het rustigere couplet en het uptempo refrein is opvallend evenals het handige (niet altijd leuke) oh-ooh-oh. Een gitaarsolo die ook erbij past is weer een voltreffer want je voelt de intensiteit stijgen… Time Flies! De afsluiter en tevens de langste durende track van de EP is ‘Spirit Of The Free’. Fijne intro middels een stevige drumpartij van Yorick Mensink samen de gitaren van Florian Brügge en Jan Kuhn. Natuurlijk is de zangpartij weer duidelijk aanwezig, herkenbaar ondertussen maar absoluut niet vervelend! Je voelt net als in meerdere nummers de opbouw naar de absolute climax in het nummer. Dit komt niet zozeer in zang naar buiten maar meer middels een krachtige muzikale afsluiter!

COLORWAVE-Pressphoto-II-High-Quality

Om eerlijk te zijn, ik kende COLORWAVE helemaal niet. Prettig want dan ga je er ook absoluut blanco in. Toen ik het allemaal voor het eerst hoorde dacht ik: Paramore! Vervolgens las ik de biografie en daar had ik gelukkig bij het goede eind. Een mooie vergelijking lijkt mij tevens.
Het is zoals al eerder gezegd een hele toffe afwisseling tussen te gekke punk maar daarbij ook poppy deuntjes die eigenlijk alles tot een geheel verwerken. Het geeft lekker veel energie!

Vorig artikelSoul Sister Dance Revolution – Feng Shui
Volgend artikelULTIMATE Song(s) van Orange Fox.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in