Plots krijg je een mail: Chris Hordijk. Hmm, interessant.
Zijn naam is bekend bij mij maar kon niet gelijk plaatsen waarom ik juist een mailtje ontvang! Blijkt het te gaan om een geheel nieuwe EP van Chris. TOP! Ik, als CamielMusic, kan het altijd waarderen als artiesten/bands mij mailen vanwege nieuwe muziek! Ik sta er altijd voor open.
Voor diegene die denkt, Chris Hordijk? Even een introductie! Chris Hordijk is een oud deelnemer van The Voice (2e editie), hierin is hij tweede geworden. Daarbij is hij de broer van Lisa Lois, zij heeft in 2009 meegedaan aan X-Factor en won deze!

Na de talentenjacht is Chris even naar de achtergrond verdwenen maar is zeker niet gestopt met muziek. Hij is meer muziek gaan schrijven. Uiteindelijk wilde hij toch ervoor zorgen dat deze muziek niet alleen voor hem en de 4 muren om hem heen te horen waren en heeft hij gezocht naar een geschikte plek: Marmelade Music. Deze studio is van Sven Figee (Sven Hammond) en Roland Dirkse
Ook heeft hij bij het schrijven van de nummers zelf wat kracht gezocht en dat in de vorm van Ed Struijlaart, Causes en ook zijn zus Lisa Lois.

Uiteindelijk gaat het toch allemaal om de muziek. 6 nummers staan erop en het is een EP waar je een duidelijke sound in terug hoort. Het is een kwalitatief sterk plaatje waar het tekstueel allemaal klopt.
Te beginnen met het begin: ‘We All Got Our Something’. Dit is samen geschreven met meneer Ed Struijlaart. Een lekker rustig begin met de fijne stem van Chris. Een beetje chille sound kan je het wel noemen, er zit een fijne groove in. Niet voor niks dat dat de eerste single is! Catchy, helder, goed!
Dan is het tijd voor ‘She Figures Me Out’. Een hele mooie song met een mooie boodschap. Liefdevol! Het is wat meer up tempo en maakt het plezierig om naar te luisteren maar waar er toch nadruk komt op de tekst. Deze is makkelijk te volgen zonder dat het corny is.

Chris Hordijk

Het nummer ‘Five Miles To Empty’ is een nummer waar toch met man en macht aan geschreven is: Chris zelf uiteraard, Sven Figee maar ook zuslief en Voice deelnemer van dit seizoen en zanger van Sven Hammond, Ivan Peroti. Dat alleen al is een mond vol! Pak daarbij dat Lisa zelf ook meezingt. Misschien wordt hierdoor de verwachting wat hoger maar die verwachting wordt waargemaakt! Een pop nummer die zeker weten live zal knallen. Ze vullen elkaar goed aan waar nodig is en ze versterken elkaar hoe dan ook.

Vervolgens komt het nummer ‘Son Or Daughter’. Puur! Toen hij dit nummer schreef moest zijn kind nog geboren worden maar ondertussen is het bekend dat Chris vader is geworden van een dochter, Josje. Vanuit die gedachte is het ook geschreven: er altijd zijn voor je kind…. Mooi!
De kortste titel is liedje nummer 5: ‘Vault’. Niet denken dat het gaat om Fault!! Nee, het bewaren van een geheim in een ‘kelder’… In jezelf. Een mooie vertolking ervan en mooi uitgewerkt. Het ritme pakt me goed. Chris gooit er hier en daar nog een lekkere uithaal bij. Die ‘schorre’ stem past hier goed bij.  Tof!
Afsluiter en mijn favoriet is ‘Where Do We Go From Here’. Iets meer rock zit hier in en dat zorgt bij mij altijd voor gespitste oren. Ook hier wordt een handje geholpen door Ed, als backing vocal. Dit geeft zeker een extra boost! Chris laat hier horen dat hij ook gewoon kan presteren als rocker maar toch zorgt hij ervoor dat het vocaal allemaal goed wordt overgebracht. Niet schreeuwerig of onduidelijk, nee… Het staat als een huis!

Dat laatste geldt ook voor eigenlijk alle nummer op de EP ‘In Retrospect’. Het zijn zes nummers die allemaal sterk zijn, ze verschillen van elkaar maar zijn ook allemaal gelijk. Natuurlijk verwacht je meer van een nummer zoals ‘Five Miles From Empty’ maar dat is ook vanwege de namen. Toch doet een ‘Son Or Daughter’ er niet voor onder vanwege het mooie verhaal erbij!
Chris laat horen dat hij genoeg kwaliteit bezit en dat hij zeker goede nummers kan schrijven. Daarover is geen twijfel! Ik ben blij met zijn EP, luisteren dus!

Vorig artikelPorches – Be Apart
Volgend artikelFormat:B – Chunky

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in