Tjonge, daar issie dan! De langverwachte EP van onze vrienden van Boskat! Vincent van Santfoort (gitaar/zang) & Fabian van Doorslaer (drums/backing) hebben de afgelopen twee jaar flink, maar ook écht flink aan de weg getimmerd en zie hier het resultaat. Uiteraard niet het eindresultaat want er mag nog genoeg komen mijns inziens. Met de Popronde hebben deze Belgen uit Antwerpen (half Nederlands ondertussen, Rotterdam), heel wat tenten vakkundig gesloopt. Ze waarschuwen niet voor niets iedere keer: ‘wij maken luide muziek’. Correct. Ze hebben dus nu een EP opgenomen waar 6 tracks (5 op digitale platforms) opstaan die inderdaad je speakers uitknallen! Tijd om die oren te prikkelen.

Met ‘Fake Walls (Of Playdough)’ starten we en dat is wel ook een fantastisch goede binnenkomer. Als je ze wel eens live hebt gezien dan weet je al op voorhand dat dit een kneiter is. Gitaar is aan. Drums snoeihard. Zang van Vincent met de backings van Fabian onwijs sterk. En dan ook werken aan een einde, wow. Je denk dat ie na 2,5min is afgelopen, maar nee. Even nét wat extra power! Wellicht is ‘Braijn’ bekend. Een vuige track waar ook genoeg slimmigheid in zit. Coupletten zijn relatief rustig maar als het refrein er is.. De slimme ‘ah ie aaaah’ en dan extra power. Furie, energie, spanning. Even rust met gefluister en dan weet je wat gaat komen: nóg meer agressie en volume! De track ‘Work Weak’ heeft een lekker hoog ritme voordat er wordt gestart met zingen. Heel anders dan voorgaande nummers tot het refrein start. Ook nu hebben de boys er iets van weten te maken wat eigen instant blijft hangen. Daarbij kun je het tekstueel echt van A tot Z volgen. Klasse.

Tijd voor ‘Casino’, het heeft een beetje eenzelfde start qua couplet als voorganger alleen bouwen de heren nog meer spanning op. Als dan een tussenstuk komt waar iemand een hele tekst ratelt, vervolgens een instrumentaal stuk komt, is het een optelsom: er zal worden geknald! Ja hoor. No mercy en het is precies Boskat! ‘Terreur 7’ is een live track. Zelf hebben ze het live dan ook over het niet kunnen rekenen. Nou, geloof me. Als je dit kunt spelen, dan weet je wel wat je doet en hoe het werkt met de maten. Want ik zou nooit zo gecompliceerd kunnen werken. Ritmes die eigenlijk niet kloppen maar toch werkelijk geniaal klinken. Maar naarmate dat de track vordert gaan ze helemaal los. Holy shit. Terreur? JA! Op de fysieke plaat staat tevens nog ‘Last Galeon’, deze kan ik (nog) niet beschrijven, dus die hebben jullie nog te goed van mij!

Het klopt dus wat ze zeggen, de luide muziek is daar en live is het uiteraard nóg een tikkeltje harder, soms gestoorder vanwege de geniale onnozele teksten maar de conclusie is: blijvertjes. Voor de volle 100% en hier wilt menig liefhebber van lekkere knal muziek wel naar luisteren!

Vorig artikelFlaws – break away
Volgend artikelbroeder Dieleman – Wat doen we met het verdriet

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in