Ook dit jaar staat Conincx Pop op de festivalkalender! Dit is zoals wellicht bekend niet zonder slag of stoot gegaan maar op zaterdag 7 juli komen weer heel wat toffe bands naar Elsloo om aan de oever van de Maas te spelen. Het gaat de alweer 36e editie wordt voor dit gratis toegankelijke festijn! Maar wie komt eigenlijk? Wat kunnen we verwachten? In ieder geval genoeg variatie!
Uiteraard zal #TeamLadeurRodigas ook aanwezig zijn.

 • Hippe Gasten: 14:30-15:20.
  Pop, rock, Nederlandstalig én bekend in China. Tja, hoe zit dat dan? Hippe Gasten is logischerwijs dan ook echt voor iedereen toegankelijk. Plezier in wat ze doen, maakt dus ook niet uit waar ze spelen: in een tent of voor mensen die er geen snars van verstaan! Conincx Pop zal er met een glimlach kennis mee gaan maken!
 • Wanklank: 15:40-16:20.
  In 1983 speelden dit zestal op de allereerste editie van Conincx Pop en nu staan ze na een pauze van welgeteld 35 jaar wéér! Dat ze er zin in hebben is wel duidelijk te merken, genoeg promotie trucjes worden uit de kast gehaald! Natuurlijk veel ‘oude’ bekenden die naar Elsloo komen om dit te (her)beleven.
 • King Kong Company: 16:40-17:30.
  Deze Ierse formatie heeft al ervaring op Glastonbury opgedaan dus dat zegt al heel wat! Een mix van vele stijlen maar voornamelijk levend van hun live performance. Apenmaskers (uiteraard), dansers, toffe visuals maar ook gewoon live muziek vanuit gitaren, bas en drums. Hopelijk duikelen we niet in de Maas.
  King Kong Company – Scarity Dan.
 • Algiers: 17:50-18:40.
  Een viertal Amerikanen komende uit Atlanta gooit een hele dosis genres door elkaar heen maar dat het swingt staat buiten kijf. Franklin James Fisher zorgt ervoor met zijn prachtige stem dat je gaat luisteren en dat willen ze ook. Muziek met een boodschap (politiek) en die komt zeker weten over. Machtig!
  Algiers – The Underside of Power.
 • Equal Idiots: 19:00-19:50.
  Twee personen zeg je? Ja, Equal Idiots is gewoon 2 man sterk. Het draait allemaal om onze Zuiderburen, Thibault Christiaensen (gitaar, zang) & Pieter Bruurs (drums). In 2016 won dit tweetal de Nieuwe Lichting en sindsdien groeien ze nog steeds iedere dag. Wát een heerlijke bak met energie die zal gaan klinken!
  Equal Idiots – Put My Head In The Ground.
 • Knarsetand: 20:10-21:00.
  Na even te zijn gestopt in 2015 zijn ze nu keihard terug. Knarsetand leider Marijn Holtslag heeft wel wat veranderingen gemaakt.. Iets minder balkan/gypsy (zangeres Miou is er niet meer bij) maar meer drum and bass en dit met een te gekke zeven mans formatie op het podium. Stilstaan zal hier niet gaan lukken.
  Knarsetand – Dragging me Deeper.
 • Evil Empire Orchestra: 21:20-22:10.
  Deze band bestaat nog niet heel lang maar heeft genoeg ervaring in de gelederen! Een cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk zorgt voor een meeslepende formule. Daarbij is de stem van Kimberly Dhondt (Hooverphonic) uniek wat uiteraard helpt in deze. Waarschijnlijk de verrassing van het festival!
  Evil Empire Orchestra – Woohoo.
 • Susan Santos: 22:30-23:20.
  Als je jezelf gitaar leert spelen, ben je hoe dan ook muzikaal. Haar muziek ademt de blues met een flinke scheut rock en roots klanken erbij. In 2009 vertrok ze naar Madrid om haar eigen carrière te lanceren. Dit is gelukt en met haar laatste album (Skin & Bones) heeft ze zichzelf en de wereld enorm gelukkig gemaakt.
  Susan Santos – Skin & Bones.
 • Happy Ol’ McWeasel: 23:40-00:40.
  Een afsluiter ben je niet zomaar! Deze Sloveense (HUH?) band doet je zonder meer denken aan de bekende folk/punk muziek van onder andere de Dropkick Murphys & Flogging Molly. Natuurlijk vol energie, heel veel passie en die accordeon of banjo kun je absoluut niet negeren. Logisch dat dit de afsluiter is? Volmondig JA.
  Happy Ol’ McWeasel – Sunny Side of the Street.

Hopelijk wordt het gewoonweg geweldig goed in alle opzichten! De muziek, de sfeer… Dat zal gewoonweg top zijn maar de grootste zorg is altijd het weer. Maar de vooruitzichten zijn lekker dus laten we er maar met z’n allen voor zorgen dat het een volle bak worden aan de oever!! Lekker wat drinken, genieten en zorgen dat er hoe dan ook een leven is na die 36e editie van Conincx Pop.

Vorig artikelJudy Blank – Tangled Up In You
Volgend artikelDossier Dutchies Juni 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in