Soms krijg je een aanvraag of je een recensie wilt schrijven. Zo kwam er dus ook de vraag of ik wilde schrijven over de EP van A Minor Problem.
Wie? A Minor Problem is een bandje uit Heerlen waar 5 jonge honden alternatieve rock maken. 5 jonge honden bestaande uit: zanger Dean Vrösch, drummer Alexander Vleugels, basgitarist Dominique Penders en gitaristen Juul Stikkelbroek en Maikel Zerdoner. Dat was voor mij ook de eerste info en verder had ik in feite geen idee wat ik kon verwachten. Dus het werd tijd om de EP te beluisteren.

De titel: ‘Houston We Have A Minor Problem’ gaf mij al een glimlach op mijn gezicht dus het ijs was al gebroken.
Het eerste nummer ‘Pretend‘ is een nummer dat meteen catchy is, zonder saai of 12 in een dozijn te zijn. Het bevalt me goed! Muzikaal is het meer dan dik in orde en de tekst zou je zo mee kunnen doen maar deze is wel heel fijn uitgewerkt. Ik ‘doe niet alsof’ ik dit leuk vind, ik vínd het leuk! Een goed begin is het halve werk.
Vervolgens komt ‘Rise Again‘. Oké, je hebt een ‘lalalala’ gehalte en dat is pakkend maar niet gelijk mijn ding. Dus ik richt me hier meer op het muzikale aspect en dit is lekker hard en goed! Zeker de gitaarlijn meteen aan het begin van Maikel Zerdoner en/of Juul Stikkelbroek (ik zie niet via een MP3 wie dit speelt) PLUS de aanvulling van de rest van de band. Toch wel een blijvertje…
Snel door naar #3: ‘How Will It Go On‘. Beginnend met een fijne gitaarriff, drums en zang van Dean Vrösch. Poef, we knallen erop! Ik blijf luisteren want elke vers heeft een open einde. Daarbij knalt het refrein er gewoonweg goed in. De intensiteit ligt hoog en het heeft na zo’n drie minuten nu al een ”meezinger”. Ik kan me indenken dat tijdens concerten er zeker zinnen door het publiek mee geschreeuwd dienen te worden.
En hop! Daar is ‘Carnival‘, ik kreeg eigenlijk al een beetje een soort Irish gevoel. Door de opbouw, de zang, de sfeer in het nummer ging ik het stiekem een beetje vergelijken met Flogging Molly. Wel iets rustiger maar toch heerlijk om zo een plaat te beginnen! Ook tekstueel zit het wel snor bij A Minor Problem.
Vervolgens moest ik toch even twee keer luisteren, hoor ik het nou goed? Ja, Nederlands opeens! Mijn gedachten wisten even niet hoe en wat maar toch: ik ging na de eerste keer refrein in mijn hoofd meteen meedoen met ‘Ayo Alex‘. Het is een nummer over de drummer van de band. Ik zie het als een Rivella: tikkeltje vreemd maar wel lekker.
Ik vind het een geinige afsluiter van de EP maar wel even een hele omschakeling!

Concluderend is de EP van A Minor Problem een lekker afwisselend plaatje geworden. Je hebt Irish, Nederlandstalig, een ”luister” nummer, het ”singletje” en gewoon wat knallers. Wat wil je nog meer? De afwisseling is wellicht wat groot soms maar desondanks is het wel één geheel. Want de heren knallen elk nummer in, het is goed, het is krachtig. De zang is sterk en tekstueel (op de ‘lalala’ na) altijd goed. Hopelijk een band dat blijft groeien, meer en meer gaat spelen en nóg meer een eigen sound gaat ontwikkelen en dan zit het wel snor!

Vorig artikelDrenge – We Can Do What We Want
Volgend artikelMajor Lazer & DJ Snake ft. MØ – Lean On

2 REACTIES

  1. Dit “Pretend” zit muzikaal heel goed in elkaar en laat Dean maar heel overtuigend zingen! Dit maakt me nieuwsgierig naar de rest van de EP.
    Ik zag ze in Valkenburg bij het Busker Festival en maakte daar opnamen en had hoge verwachtingen als ze met versterkers gingen spelen. Dit voldoet aan mijn verwachtingen en nogmaals, nieuwsgierig naar de rest!! Helaas kan ik er bij de presentatie niet bij zjn want ik heb beloofd op te passen op mijn kleinkinderen zodat hun moeder naar jullie kan komen bij de presentatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in