Mysterieus!

Ik had echt al een hele tijd terug gehoord van deze band. Maar eigenlijk vanwege het feit dat ik totaal geen input had wie of wat het was, had ik het aan de kan geschoven. Tót een paar dagen geleden. Ik luisterde Studio Brussel, zoals bijna altijd, en toen kwam A Blaze Of Feather langs. Ondertussen weet ik er meer van! Het is een bont gezelschap wat allemaal bekend is stiekem. Bekend? Ja. Het zijn allemaal dezelfde bandleden als de band van…. Jawel! Ben Howard. Onze vriendelijke vriend is daarentegen zelf geen frontman. Dit zestal bestaat uit: India Bourne, Nat Wason, Rich Thomas, Kyle Keegan, Ben Howard dus en de frontman en normaliter gitarist Mikey Smith. Je kan het een beetje zijn project noemen.
Ze hebben een hele poos gewerkt aan dit project, natuurlijk terwijl ze op pad waren met Ben Howard. Omdat het kon werd de kans gegrepen om van dit gedachtespinsel een daadwerkelijk iets te maken. Het beviel allemaal zo goed dat het zestal zelfs een EP getiteld ‘EP1’ opnam. Dit gebeurde in een schuur te Ierland welke op de naam staat van Mikey. Vervolgens werd deze gemixt door Nicolas Vernhes (The War On Drugs/Daughter) en dit was weer een schuur maar dan langs de westkust van Cornwell.
Natuurlijk is dit project op het label van Ben Howard zelf terecht gekomen; Hell Up Records.

Ondertussen is dus alles klaar en is het tijd om te luisteren. Ik heb gekozen voor ‘Carousel’, tevens hun single. Het begint lekker ontspannen, een fijne zang met gitaar en natuurlijk zeer interessante elektronische effecten. Dit houdt even aan totdat er meerdere instrumenten erbij komen, het zorgt ervoor dat alles in een soort stroomversnelling komt. Het geeft allemaal iets extra’s, iets sferisch. Plus het feit dat de stem van Mikey Smith wel heel erg veel extra’s biedt.

Ik denk dat dit bij velen in de smaak zal vallen!

Vorig artikelEelke Ankersmit – Okay
Volgend artikelMuse – Dig Down

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in