Wayoooo! 45ACIDBABIES is on fire!

Ik heb kennis gemaakt met 45ACIDBABIES tijdens de Popronde… Deze 4 koppige formatie komende uit Utrecht heeft zonder twijfel veel indruk heeft gemaakt. Hun mix van punk & elektro is echt opvallend en dat heeft ook te maken met hun performance. Maar Sophia de Geus, Daniel Brem, Giorgio Paquay en Marnix Wolmink laten het niet alleen live geweldig klinken, ook op de plaat!

Denk aan bands rockbands zoals The Kills en The Dead Weather maar qua elektro kan je weer misschien Die Antwoord noemen. Diversiteit. Dat is wel heel erg aanwezig.
Het is enorm aanstekelijk, grooves waar je bang van wordt maar ook gewoon de mogelijkheid om keihard te rocken. Ik las ergens: vuig en vunzig maar tegelijkertijd ook poppy en toegankelijk. Dat is zeker waar.
Als je het hoort begint alleen een simpel gitaardeuntje om vervolgens een heel simpel energiek en vrolijk de intro compleet te maken. Dan is het tijd voor die unieke sound van Sophia. Hypnotiserend. Wacht maar af als je dit echt live ziet. WAUW! Plus het feit dat ze tof uitzien op het podium; roze haar, fel gekleurde trainingsjasjes en dikwijls blote basten….

Deze single is onder andere het resultaat van het MASTER traject dat 45ACIDBABIES aanging met producer Simon Akkermans. Samen werkten ze aan de vertaling van hun energieke live-sound naar vier pakkende studio-opnames. Eerder kwam ook al ‘Problems’  uit en nu dan ‘Jetlag Jenny’.

LET’S GO!

Vorig artikelWooly Mammoths – Water Slide
Volgend artikelRoosevelt – Moving On

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in