2pac

In eerste instantie zat ik niet zo in de rap en zeker niet van 2Pac. Ik was toch meer van de Eminem maar dat vooralsnog een beetje vaag. Totdat ik op de middelbare school in aanraking kwam met een jongen die altijd zwarte 2Pac truien droeg. Hij kende alle nummers uit zijn hoofd en ik begon toch te denken… Hmm, daar moet meer achter zitten.

Velen zullen het verhaal van 2Pac wel kennen: Tupac Shakur was een Amerikaanse rapper maar ook acteur. Hij is wellicht toch de grondlegger van de gangstarap. Dat het geen lieverdje was is wel duidelijk maar dat had wellicht ook met zijn jeugd te maken. Na een verhuizing naar Californië kwam de toen nog jonge Tupac in aanraking met verkeerde personen en sindsdien was het verdedigen geblazen.
Toch was rap een uitlaatklep voor hem en er ontstonden albums maar ook veel commotie ernaast. In 1994 raakte hij zwaargewond bij een gewapende overval door 5 kogels in zich te krijgen waarvan 2 in zijn hoofd. Ondertussen kreeg hij een gevangenisstraf die nog altijd vaag blijkt te zijn. Nadat hij vrijgekocht blijkt te zijn door zijn nieuwe platenmaatschappij bracht hij een dubbelalbum uit in februari 1996.

Toch ging het mis. In september datzelfde jaar werd 2Pac wederom beschoten nadat hij een bokswedstrijd had bezocht van Mike Tyson in Las Vegas. Een week lang in het ziekenhuis plus het verwijderen van een long bleek toch teveel van het goede. Tupac Amaru Shakur overleed op 25 jarige leeftijd. Van de dader is werkelijk niks bekend.
Voor wat het waard is, er worden vele theorieën erop losgelaten…. Vermoord door allerlei mensen maar er gaat ook rond dat hij nog leeft. In ieder geval, het blijft mensen bezighouden!

Het nummer ‘Changes’ is een single die ruim 2 jaar na zijn dood werd uitgebracht. In dit nummer gaat 2Pac vooral in op zaken die dicht bij hem stonden: racisme, drugs, politiegeweld en het bendeleven.
Ook is in het nummer een pianostuk te horen wat een vereenvoudigde versie is van het nummer ‘The Way It Is’ van Bruce Hornsby. Vast en zeker bekend!

Vorig artikelThe Chainsmokers ft. ROZES – Roses
Volgend artikelBombay – Gold Rush

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in