Afgelopen zaterdag (2 juli red.) stond alweer de 34e editie van Conincx Pop op het programma. Het (altijd) gratis te bezoeken festival aan de oever van de Maas te Elsloo heeft heel wat pracht namen op het affiche gehad. Ook dit jaar stond er heel wat moois op het podium. CamielMusic was voor de eerste keer aanwezig maar Jonny Ladeur, dé fotograaf heeft de allereerste editie meegemaakt als kleine jongen. Geweldig om dit mooie, intieme maar verdomd leuke festival meer en meer in de spotlights te zetten!

Sfeer Conincx Pop

Het begint allemaal met Uncle Harry. Drie jonge gasten die de opening op zich nemen en doen dit met verve! Gewoon gas geven is het motto, erin vliegen! Een salto erbij en de toon is gezet. Hele strakke drumpartij, gitaar die kan scheuren en de hammond draait op volle toeren. Lekker bezig zijn de boys uit Nederweert. Je hoort waar ze de mosterd vandaan hebben gehaald en dat is mooi: DeWolff, Birth Of Joy en de heren die later op de dag spelen: Green Hornet. Op naar meer optredens, meer ervaring op doen!

Donnerwetter is de volgende band. Deze mannen uit Arnhem werken aan een hele mooie toekomst. Nadat ze in mei hun tweede album hebben uitgebracht is het natuurlijk tijd om deze uit te dragen. Met de zeer aanwezige en extroverte frontman Rocco Ostermann lukt dit erg goed. Helaas is het nog niet heel druk maar het is typisch dat nét tijdens de show de zon gaat schijnen. Het is gewoon een feit dat je deze band live moet checken. Door de afwisseling tussen de bluesy, de psychedelische, de rock en de indie sound blijft het constant zeer prettig om te luisteren. Alle vier de mannen laten horen van muzikale klasse te zijn en vullen elkaar steeds goed aan. Het uur vloog voorbij!

Donnerwetter

Een band waar de fans van het Eurovisie Songfestival zeker van hebben gehoord: PeR. Please Explain The Rhythm komt uit Letland en zijn vanaf moment één enorm enthousiast. De mix van hele poppy geluiden en het beatboxen is tof. Muzikaal is het aanstekelijk en de heren (en vrouwelijke drumster) maken er een feestje van. Het is ook al ietwat drukker en het publiek doet lekker mee. De cover van James Brown – It’s A Man’s World is ook zeer zeker niet slecht. Denk dat ze menig bezoeker hebben verbaasd.

Tijd voor een beetje reggae en ska oftewel tijd voor New Town Kings. Vrijdags hadden ze in Ernesto’s gespeeld en nu lekker open air. De aanstekelijke deuntjes laat menig toeschouwer dansen. Dit ONDANKS de fikse regenbui die voor en een beetje tijdens het optreden neer komt. Deze Britse formatie draait hun hand er niet voor om en zet een hele fijne show neer. Wat opvalt is het gemak en de intentie hoe deze band speelt. Het is lekker soepel, vrolijk en (natuurlijk) energiek. Past goed in dit programma hoor!

Mannen die al een tijdje in dit vak meedraaien is Green Hornet. Helemaal uit Groningen naar Elsloo gekomen om te laten horen wat voor klasse trio het is. Zoals gezegd, het zijn de grondleggers van de energieke psychedelische sound in een formatie bestaande uit gitaar, drums en orgel. De droge humor van zanger en gitarist Olaf Veenstra slaat niet aan bij iedereen maar de muziek dat de heren maken is daarentegen enorm goed. Het tempo, de energie, de sound is weerzinwekkend. Je merkt dat het wat ‘werken’ is voor de mannen maar het wordt wel enorm gewaardeerd. Mocht je ze kunnen zien, doen!!

Green Hornet

Dan een band waar CamielMusic al heel vaak over heeft geschreven en nimmer verveeld: Flying Horseman. Deze Belgische groep heeft ook op Conincx Pop heel wat harten verovert, er werd uitgebreid over gesproken tijdens en na de show. Het is ook logisch. De kwaliteit die frontman Bert Dockx in combinatie met zijn band op het publiek afvuurt is gewoonweg geweldig. Het bezwerende geluid, de altijd strakke ritmes, het gepassioneerde gevoel dat je ervan krijgt.. Flying Horseman is altijd een genot om mee te maken en dat ook nog volop in de zon. Er zijn weinig bands zoals deze Belgische vrienden en zoiets dient te worden gekoesterd. Heerlijk.

Shearwater (Small)Shearwater is weer iets heel anders! De band uit Austin Texas, Amerika dus, bestaat al sinds 2000 en heeft pas geleden een 7e album uitgebracht en is daarom de oceaan én de maas overgestoken om hun geluid te laten horen aan een breder publiek. De afwisseling tussen de poppy klanken en de indierock is zeer aanstekelijk te noemen. Ook het visuele aspect ziet er goed uit. Lichtbalken die rechtop staan zorgen voor net iets extra’s. Ik hoorde iemand zeggen: het heeft wel iets weg van een kleine U2. Daar kan ik wel bij in komen!

Als afsluiter is het zoals altijd eens feestje (dat werd mij verteld!). Ik neem aan dat het uniek is maar er stond een Chileense band op het podium om Conincx Pop tot een goed einde te brengen. Keko Yoma is de naam. Zonder meer is het een feit dat het klopte: de sfeer zat er goed in, het energielevel las erg hoog en door een constante verandering van muziekstijl was het ook steeds een verrassing wat er gespeeld zou worden. Gewoon inderdaad écht een feest.

Zoals te lezen is, en als je erbij geweest bent weet je het zonder meer, de bands waren stuk voor stuk een succes. Pak daarbij de ontzettende variatie aan optredens: de psychedelische klanken, een pop geluid, ska & reggae, gewoon rock en dansbare deuntjes. De organisatie van Conincx Pop heeft er wederom voor gezorgd dat iedereen aan z’n trekken komt. Ondanks dat het terrein er wellicht niet piekfijn bij lag maakte dat voor de bezoekers niets uit. Ze kwamen voor de gezelligheid, de muziek en uiteindelijk óók voor de zon!
Laten we hopen dat festivals zoals deze blijven bestaan, het is echt geweldig om mee te maken en ook van kwaliteit! Op naar de 35e editie!!!

Hieronder staan prachtige foto’s van Jonny Ladeur [website]

[wonderplugin_slider id=”3″]

Vorig artikelDIIV – Doused
Volgend artikelBlack Box Revelation – War Horse

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in